Adventskalender

Så här används ordet Adventskalender i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Något djäkla tomtebobarn i TV:s adventskalender vill jag i alla fall inte bli , åtminstone inte när de spelar in det i augusti .
  • Själva Rådhuset står klätt i adventskalender ; för varje dag öppnas en fönster-lucka .
  • På måndagen inkom den 66:e anmälan mot årets adventskalender i Sveriges Television till Granskningsnämnden för radio och tv.Det är bland annat pappan till huvudpersonen Håkan Bråkan som gjort flera anmälare upprörda .


Ordanalys

  • Adventskalender med betydelsen advent med innebörden de fyra veckorna före jul. Adventskalender tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på advent är t.ex .

Adventskalender består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.