Adoptivförälder

Så här används ordet Adoptivförälder i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vid adoption av någon annans adoptivbarn skall i stället samtycke inhämtas från barnets adoptivföräldrar eller , om en adoptivförälder är gift med någon av barnets föräldrar , från båda dessa makar .
  • Om en adoptivförälder förvärvar ett nytt efternamn genom äktenskap med någon annan än den andra adoptivföräldern , krävs att maken i detta äktenskap samtycker till att den som har adopterats bär detta namn som mellannamn .
  • Blivande adoptivförälder


Ordanalys

  • Adoptivförälder med betydelsen adoptiv|förälder med innebörden . Adoptivförälder tillhör ordklassen seOlika böjningsformer på adoptiv|förälder är t.ex Adoptivföräldern, Adoptivföräldrar.
  • Adoptivförälder med betydelsen förälder med innebörden mamma eller pappa. Adoptivförälder tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på förälder är t.ex Föräldern, Föräldrar.

Adoptivförälder består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.