Administrativt

Så här används ordet Administrativt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den gamle började rundturen med att förklara att Mikaels granne tvärs över vägen var Gunnar Nilsson , den hjälpreda som Henrik Vanger envisades med att beteckna som " gårdskarl " , men som Mikael snart insåg var mera av en fastighetsskötare för hela byggnadsbeståndet på Hedebyön , och som dessutom hade administrativt ansvar för flera fastigheter inne i Hedestad .
  • För framarbetandet av skolor , för delning av jättelika församlingar , för övre Norrlands kommunikations- och odlingsfrågor har han , sakkunnig och administrativt klarsynt , varit outtröttligt verksam .
  • I början på nittiotalet inkorporerades hela fabriksområdet ( några kompletterande småindustrier hade växt upp kring verkstäderna ) med staden och tillhör sedan dess i judiciellt och administrativt hänseende Wadköping icke i moraliskt .


Ordanalys

  • Administrativt med betydelsen administrativ med innebörden som hör till förvaltningen, förvaltnings-. Administrativt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på administrativ är t.ex Administrativt, Administrativa.

Administrativt består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.