Administrativ

Så här används ordet Administrativ i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I enlighet med Londonkonferensens beslut framlade västmakterna den 1 juli ett förslag till ockupationsstadga för de tre västzonernas elva " länder " , vilka bemyndigades att utarbeta en temporär administrativ grundlag i avvaktan på att fritt valda delegater från alla delar av landet skalle kunna skapa en författning för hela Tyskland .
  • Vid sidan av de begränsade militära försiktighetsätgärderna utfördes under septemberveckorna i de olika regeringsdepartementen ett intensivt arbete för att förbereda de åtgärder , av legislativ eller administrativ art , som måste kunna omedelbart vidtas , om krig bröte ut på kontinenten .
  • Idel främlingar som någon militär , administrativ eller merkantil slump fört till häradshövding de Lorches stad .


Ordanalys

  • Administrativ med betydelsen administrativ med innebörden som hör till förvaltningen, förvaltnings-. Administrativ tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på administrativ är t.ex Administrativt, Administrativa.

Administrativ består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.