Administration

Så här används ordet Administration i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den enda som såg ut som vanligt var deltidaren Ingela Oskarsson , som jobbade två dagar i veckan med att sköta administration och prenumerantregister och annat , och som inte hade sett riktigt avstressad ut sedan hon blev mamma två år tidigare .
  • 21 banker , däribland landets största bankinstitut , representerande en tredjedel av privatbankernas samlade kapital , under offentlig administration !
  • Det anslutande komplexet för hangarer , administration etc. har en sammanhängande front om c:a 1 500 m .


Ordanalys

  • Administration med betydelsen administration med innebörden förvaltning; statsförvaltning. Administration tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på administration är t.ex Administrationen, Administrationer.

Obestämd form Administrationer
Bestämd form Administrationen
Bestämd form, plural

Administration består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.