Adertonhundratalet

Så här används ordet Adertonhundratalet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • På detta område är att anteckna den kanske största framgång som ett sådant företag vunnit i Sverige , den utställning av franskt måleri från adertonhundratalet , som hölls i maj på Nationalmuseum på initiativ av Föreningen fransk konst och Alliance Française .
  • En utställning av modern utländsk arkitektur i fotografi på Nationalmuseum gav delvis mycket outrerade prov på denna stil , som söker göra sig fri från all historicism , som behärskat adertonhundratalet , och skapa enkla och - åtminstone enligt programmet - ändamålsenliga former utgående från materialet , järn , betong och glas .
  • Han uppfostrade sin son med smörj , konserver och en viss trumpen humor , även den konserverad vara från punschorgierna omkring mitten av adertonhundratalet .


Ordanalys

Adertonhundratalet består av 18 bokstäver, varav sju vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.