Adelsmatrikel

Så här används ordet Adelsmatrikel i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men Kiss hade fått ringen av en sin beskyddare , en mycket rik , omkring trettioarig påvlig greve , som av sina många protegeer kallades ömsom rätt och slätt Gusten , ömsom , mera vördnadsfullt , greve Värnamo , men om vilken det i en " kalender över i Sverige levande ointroducerad adel " , som var den enda adelsmatrikel , vari han och hans hus lyckats slinka in , lämnades följande utförligare namn- och levnadsuppgifter :


Ordanalys

Adelsmatrikel består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.