Ackumulerar

Så här används ordet Ackumulerar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Varje rulle innehåller trettiosex negativ ; det är alltså inte ovanligt att en tidning ackumulerar över trehundra bilder varje dag , varav bara några enstaka någonsin publiceras .
  • Däremot påverkar miljön kvaliteten på fiskköttet som ackumulerar miljögifter som kvicksilver , DDT , PCB , dioxin med mera , när vattenkvaliteten är sämre .
  • Men ackumulerar du dem under kanske åtta år så kommer vi att ha ett helt annat samhälle med en borgerlig regering än vi annars skulle ha haft med en socialdemokratisk .


Ordanalys

  • Ackumulerar med betydelsen ackumulerar med innebörden samla på hög, lägga samman. Ackumulerar tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackumulerar är t.ex Ackumulerade, Ackumulerat, Ackumulera.

Grundform (Verb) att Ackumulera
Nutidackumulerar
DåtidAckumulerade
Supinum har/haft Ackumulerat
Imperativ Ackumulera

Ackumulerar består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.