Ackompanjerat

Så här används ordet Ackompanjerat i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De vulkaniska krafterna ha för övrigt under året utvecklat en osedvanligt livlig verksamhet och sålunda på ett symboliskt sätt ackompanjerat den starka oron i människornas värld .
  • -- Ä du rent rysk , ryar gamlamormor , släpper separatorsveven som far iväg i ett virvlande bakslag ackompanjerat av ettriga pinglingar .
  • En larvig gammal präst från Montargis , som råkade vara med i kretsen , bjöd den unga odågan på en flaska vin som belöning för hans kvickhet och de grimaser han hade ackompanjerat dem med och svor vid sitt eget vita skägg , att precis en sådan där dråplig gynnare hade han själv varit , då han var i samma ålder som Villon .


Ordanalys

  • Ackompanjerat med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjerat tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidackompanjerar
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjerat består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.