Ackompanjerar

Så här används ordet Ackompanjerar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Lukas Goldberg sätter sig till pianot och ackompanjerar sonen , som spelar fiol .
  • Syftet var först och främst att aktivera medlemmar och detta har styrt sammansättningen : ett tiotal sångare av båda könen sjunger enstämmigt , och de som kan spela något instrument ackompanjerar .
  • De kvinnliga pianisterna spelar i regel inte ensamma utan är del i ett samspel , där de sittande vid pianot med rygg eller profil mot publiken ackompanjerar en manlig violinist som står upp vänd mot publiken .


Ordanalys

  • Ackompanjerar med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjerar tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidackompanjerar
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjerar består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.