Ackompanjerande

Så här används ordet Ackompanjerande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och Gud Fader där uppe i sin himmel ler måhända själv , då sången når honom , och han blickar ned på den lilla dalkullan , som sjunger hans lov , ackompanjerande sig på den löjliga porslinspjäsen .
  • Den vanligaste formen var violinsolister med ackompanjerande pianist , men även stråkkvartetter förekom .
  • Intresset för en arbetarmusik handlar om att i ett makroperspektiv - i samhället som helhet på nationell nivå - är inte musik något som enbart utspelar sig inom klasser och delkulturer som ett ackompanjerande av det tänkta ideala livsmönstret .


Ordanalys

  • Ackompanjerande med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjerande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidackompanjerar
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjerande består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.