Ackompanjerade

Så här används ordet Ackompanjerade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De båda talade då och då , med trötta , släpande röster och med hakorna nersjunkna mot brösten , ackompanjerade av skornas glavs mot det smetiga gruset och gnisslet av den trasiges blankslitna rockärm , som svängde av och an mot kroppen som om den varit en pendel och reglerat gången .
  • Ture Törne sjöng Bellman -- Arvid ackompanjerade honom vid pianot -- och han sjöng Emil Sjögren och allt möjligt , och han var oemotståndlig .
  • Clownen ackompanjerade hans ord med små nickningar .


Ordanalys

  • Ackompanjerade med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjerade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidackompanjerar
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjerade består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.