Ackompanjemanget

Så här används ordet Ackompanjemanget i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I » Goggles » steg Nils Ferlin åter fram på arenan som en av dessa forntida lekare han liknar sig vid , en frusen och trött jongleur , som gör sina konster i en krets av utestängda och hemlösa , medan vardagens tomma buller bildar ackompanjemanget till hans dikter av ångest , förakt och kuslig komik .
  • Man förstår , att då dylikt yttrades med gäll stämma , blev ackompanjemanget fnissningar och hånfulla anmärkningar .
  • Hans musik blev ackompanjemanget till kaffekopparnas slammer , till skedarnas klirrande mot faten .


Ordanalys

  • Ackompanjemanget med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjemanget tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.
  • Ackompanjemanget med betydelsen gitarr med innebörden ett musikinstrument med strängar. Ackompanjemanget tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på gitarr är t.ex Gitarren, Gitarrer.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidgitarr
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjemanget består av 16 bokstäver, varav sex vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.