Ackompanjemang

Så här används ordet Ackompanjemang i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Några betecknande drag för hästen var , att nacken doldes av nedhängande band , blommor , tygdraperingar etc. samt att chinjongen i skepnad av grova silkenät vari det halvlånga håret förvarades som i en påse , uppträdde som ackompanjemang till turnyren .
  • Ett mycket observerat ackompanjemang till årets pansarskeppsdebatt utgjorde på hösten meddelandena om de störtbombfällningsförsök , som under sommaren utförts vid flygvapnet .
  • Från stadens huvudgator ljöd livets oro och lade sig som ett ackompanjemang under den dödstunga tystnaden därinne .


Ordanalys

  • Ackompanjemang med betydelsen ackompanjerar med innebörden spela t ex piano till (en solostämma etc); följas av. Ackompanjemang tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på ackompanjerar är t.ex Ackompanjerade, Ackompanjerat, Ackompanjera.
  • Ackompanjemang med betydelsen gitarr med innebörden ett musikinstrument med strängar. Ackompanjemang tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på gitarr är t.ex Gitarren, Gitarrer.

Grundform (Verb) att Ackompanjera
Nutidgitarr
DåtidAckompanjerade
Supinum har/haft Ackompanjerat
Imperativ Ackompanjera

Ackompanjemang består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.