Acklimatisera

Så här används ordet Acklimatisera i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • För de svenska trettiorna blev ej heller sejouren särskilt märklig , ty de mötte svenskbyggda klasskamrater , som hunnit bättre acklimatisera sig på de amerikanska vattnen .
  • På Blancheteatern inleddes året med ett svenskt original , Dicte Sjögrens » Livet har rätt » , skildringen av en emigrantryskas försök att acklimatisera sig som svensk läkarfru ; det fanns banala scener däri , men också något som tydde på personlig observation och blick för rasmotsatserna .
  • Alltför väl anpassad till Les Pierres Sonnantes , oförmågan att acklimatisera sig på annat håll , orubblighet , orörlighet ...


Ordanalys

  • Acklimatisera med betydelsen acklimatiserar sig med innebörden vänja sig, göra sig hemmastadd. Acklimatisera tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på acklimatiserar sig är t.ex Acklimatiserade, Acklimatiserat, Acklimatisera.

Grundform (Verb) att Acklimatisera
Nutidacklimatiserar sig
DåtidAcklimatiserade
Supinum har/haft Acklimatiserat
Imperativ Acklimatisera

Acklimatisera består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.