Accepterade

Så här används ordet Accepterade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jag friade och gav min far ett ultimatum - antingen accepterade han äktenskapet eller så fick han se sig om efter en ny påläggskalv i familjeföretaget .
  • Men Mikael accepterade också att Henrik Vanger var en utmärkt historieberättare med förmåga att engagera en lyssnare .
  • Men han var glad att han accepterade att hon kunde älska två män samtidigt .


Ordanalys

  • Accepterade med betydelsen accepterar med innebörden säga ja till (något som erbjuds); gå med på, godkänna. Accepterade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på accepterar är t.ex Accepterade, Accepterat, Acceptera.

Grundform (Verb) att Acceptera
Nutidaccepterar
DåtidAccepterade
Supinum har/haft Accepterat
Imperativ Acceptera

Accepterade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.