Acceptabelt

Så här används ordet Acceptabelt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Till sin egen förvåning upplevde Lisbeth Salander plötsligt hans objudna sällskap som acceptabelt - eller i varje fall inte obehagligt .
  • Jag skriver en faktura på 10000 kr ; du får hälften , vilket är acceptabelt för tre dagars bortkastad tid .
  • I stort sett skötte schweizarna de besvärliga arrangemangen på ett acceptabelt sätt : att det nyckfulla vädret tvingade dem att uppskjuta en och annan tävling , att USA anmält två ishockeylag , att Internationella olympiska kommittén inte riktigt visste vad den ville och att t. ex. störtloppsåkarna tog alltför stora risker med dussintalet benbrott som följd kunde man inte lasta arrangörerna för .


Ordanalys

  • Acceptabelt med betydelsen acceptabel med innebörden godtagbar, som kan accepteras. Acceptabelt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på acceptabel är t.ex Acceptabelt, Acceptabla.

Acceptabelt består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.