Accelererande

Så här används ordet Accelererande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Folket lever bekymmerslöst , vilt över tillgångarna och tär på landets sparade kapital , som sjunker med accelererande fart .
  • En tysk bil kännetecknas inte längre av ett fult , illa tecknat karosseri och av en långsamtgående , trögt accelererande motor .
  • En skur av protoner kan lätt erhållas på artificiell väg genom att slå sönder vätgasens atomer med en elektrisk gnista , och man kan sedan ge de positivt laddade partiklarna en mycket stor hastighet genom att låta dem passera genom ett accelererande elektriskt fält med stort spänningsfall .


Ordanalys

  • Accelererande med betydelsen accelererar med innebörden öka hastigheten. Accelererande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på accelererar är t.ex Accelererade, Accelererat, Accelerera.

Grundform (Verb) att Accelerera
Nutidaccelererar
DåtidAccelererade
Supinum har/haft Accelererat
Imperativ Accelerera

Accelererande består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.