Accelererade

Så här används ordet Accelererade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Edsel släppte kopplingen och den gamla Opeln tog ett skutt framåt och accelererade nedför slänten .
  • Det var ett härligt jaktplan , snart lättade det på allvar , accelererade och kunde styras runt fjälltoppen i en djärv sväng , upp mot det sugande , försvinnande svartblå himlavalvet och ända bort till Knäppkaise , ja , kanske ännu längre söderut , ända hem till Danmark där avlägsna och glömda människor låg i sina sängar och drömde om Knud Kristensen och herr Hansen mumlade i sömnen och kanske sjöng ett par strofer ur " Du vilde vove , blån ej mer " .
  • Det var lika roligt varje gång , de törnade mot sidorutorna som klirrade lite därför att det var skjutfönster , så tittade de bara framåt längs skenorna medan spårvagnen accelererade .


Ordanalys

  • Accelererade med betydelsen accelererar med innebörden öka hastigheten. Accelererade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på accelererar är t.ex Accelererade, Accelererat, Accelerera.

Grundform (Verb) att Accelerera
Nutidaccelererar
DåtidAccelererade
Supinum har/haft Accelererat
Imperativ Accelerera

Accelererade består av tolv bokstäver, varav sex vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.