Absorberats

Så här används ordet Absorberats i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Dock är det icke fråga om reflexion i vanlig mening , utan om en ny-emission av ljus , som förut absorberats av den nebulösa materien .
  • Vid årets början förefanns en icke obetydlig reserv av arbetskraft , vilken dock under årets lopp snabbt synes ha absorberats .
  • Jag visste i sanning inte vad det var för fel på mig , annat än att jag med eller mot min vilja hade kastats hårt mellan två våldsamma känslolägen , först absorberats av de grymma tavlorna och sedan helt obscent givit mig hän åt dödandet i andras åsyn .


Ordanalys

  • Absorberats med betydelsen absorberar med innebörden suga upp. Absorberats tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på absorberar är t.ex Absorberade, Absorberat, Absorbera.
  • Absorberats med betydelsen absorberar med innebörden helt uppta (någons) tankar. Absorberats tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på absorberar är t.ex Absorberade, Absorberat, Absorbera.

Grundform (Verb) att Absorbera
Nutidabsorberar
DåtidAbsorberade
Supinum har/haft Absorberat
Imperativ Absorbera

Absorberats består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.