40-talisternas

Så här används ordet 40-talisternas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Att jag var kritisk mot det överlastade i 40-talisternas poetiska språk , viftade han bort : det kunde ju inte gälla honom , den sparsmakade .
  • Den hotande demografiska utvecklingen - 40-talisternas uttåg från arbetsmarknaden - kan snabbt leda till arbetskraftsbrist med betydande problem för lönebildningen som följd .
  • Och i en tidsanda präglad av 40-talisternas frihetsideal började Rosa bussarna att köra från Sundsvall ända till Indien .


Ordanalys

40-talisternas består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.