200-årsminnet

Så här används ordet 200-årsminnet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den sistnämnda resan syftade till att anskaffa speciellt material för en serie om franska revolutionen i anledning av 200-årsminnet .
  • Vetenskapsakademien firade under året 200-årsminnet av sitt instiftande den 2 juni 1739 , men jubileet högtidlighölls på grund av tidsläget endast vid en ordinarie sammankomst den 11 oktober .
  • Riksbankens föreskrifter ( 2008:860 ) om mynt på en krona med specialprägling med anledning av 200-årsminnet av freden 1809 då Finland skiljdes från Sverige


Ordanalys

  • 200-årsminnet med betydelsen minne med innebörden hågkomst, erinring. 200-årsminnet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på minne är t.ex Minnet, Minnen, Minnena.

Obestämd form Minnen
Bestämd form Minnet
Bestämd form, pluralMinnena

200-årsminnet består av tretton bokstäver, varav tre vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.