20-årsåldern

Så här används ordet 20-årsåldern i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Sa sjunker mottaglighetsprocenten och är ungefär 15 % efter 20-årsåldern .
  • Dessutom visste hon att hon glömt nästan all den engelska hon en gång lärt sig i 20-årsåldern och att hon var hänvisad till att låta eleverna läsa tyst under lektionerna .
  • Erik Goland började lusläsa vad jag skrivit som tonåring i sörmlandstidningarna för att senare i Tidsbilden - en kortlivad tidskrift - avrätta moralisten Helén , som dock redan i 20-årsåldern skakat av sig den rustningen och hörde till de fränare kritikerna av moralisk upprustning i namn av MRA och Oxfordrörelse .


Ordanalys

  • 20-årsåldern med betydelsen år med innebörden den tid det tar för jorden att gå runt solen (365 dagar); tiden från 1 januari till 31 december. 20-årsåldern tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på år är t.ex året, år, åren.

Obestämd form år
Bestämd form året
Bestämd form, pluralåren

20-årsåldern består av tolv bokstäver, varav tre vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.