1930-­talet

Så här används ordet 1930-­talet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Lee Miller öppnade och slog igen en fotoateljé i Paris , återvände till USA och öppnade ytterligare en fotoateljé i New York innan hon träffade affärsmannen Aziz Eloui Bey , gifte sig och flyttade till Egypten under några år i mitten av 1930-­talet .
  • Det är den typ som Muriel Spark har hyllat i ” Miss Jean Brodies bästa år ” : ” På 1930-­talet fanns det legioner av hennes sort , kvinnor över trettio som fyllde sitt av kriget skövlade gammelpigsliv med att göra upptäcktsresor i de nya idéernas värld ­eller genom att energiskt utöva konst , välgörenhet eller religion .
  • Och många bedömare här i USA drar paralleller till Franklin D Roosevelt på 1930-­talet .


Ordanalys

1930-­talet består av elva bokstäver, varav två vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.