1000-årsminne

Så här används ordet 1000-årsminne i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En smula bråk fick man under det senare halvåret uppleva uppe på Färöarna , där några ungdomliga nationalister med anledning av en i och för sig bagatellartad flaggkontrovers vid firandet av Islands alltings 1000-årsminne på Thing- vellir upphetsade sig till handgriplig kränkning mot Danebrogen och där nationalisternas lika hetsige som lyriske ledare , kungsbonden Jóannes Patursson , av dessa stridigheter föranleddes till några långtgående yttranden , som kanske mera gåvo uttryck åt en tillfällig stämning än åt en verklig vilja till fullständig skilsmässa från Danmark .


Ordanalys

  • 1000-årsminne med betydelsen minne med innebörden hågkomst, erinring. 1000-årsminne tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på minne är t.ex Minnet, Minnen, Minnena.

Obestämd form Minnen
Bestämd form Minnet
Bestämd form, pluralMinnena

1000-årsminne består av tretton bokstäver, varav tre vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.