övervintra

Så här används ordet övervintra i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Medan de ligga stilla den 12 och 13 september för våldsam nordvästlig vind , besluta de att finna sig i , vad Andrée kallar » det oundvikliga » , d. v. s. att övervintra på isen .
  • Den 25 juli antecknar Strindberg : » Vi gå nu så sakta framåt , att kanske vi ej hinna fram till Kap Flora i vinter utan få som Nansen övervintra i en jordkula . » Dagen därpå minska de lasten på sina tunga kälkar - vikten nedgick från över 200 till cirka 130 kg .
  • Det är i den svenska skolan som socialismen ska övervintra för att åter blomma upp och sprida sej över världen när kapitalismens istid är över ...


Ordanalys

  • övervintra med betydelsen övervintrar med innebörden stanna över vintern. övervintra tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på övervintrar är t.ex övervintrade, övervintrat, övervintra.

Grundform (Verb) att övervintra
Nutidövervintrar
Dåtidövervintrade
Supinum har/haft övervintrat
Imperativ övervintra

övervintra består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.