övervåningen

Så här används ordet övervåningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Mor hörs hasa runt uppe på övervåningen medan hon hänger tvätten .
  • Under förevändningen att privatkontoret inte längre var ledigt tog de med sig Dussel upp på övervåningen , öppnade svängbokhyllan och stegade in mitt framför ögonen på den mållöse mannen .
  • Damerna på övervåningen ( inklusive Margot och jag ) väntade spänt i fem minuter tills herrarna dök upp igen och berättade att allt var lugnt i huset .


Ordanalys

  • övervåningen med betydelsen övervåning med innebörden andra våningen (i ett tvåvåningshus). övervåningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på övervåning är t.ex övervåningen, övervåningar.

Obestämd form övervåningar
Bestämd form övervåningen
Bestämd form, plural

övervåningen består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.