överväxta

Så här används ordet överväxta i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


 • På flera ställen tränger den fram mellan branta bergväggar , som stå lodräta upp ur vattnet och äro alldeles överväxta med kaprifolium och hägg , med hagtorn och al , med rönn och vide , och det finns inte mycket , som kan vara angenämare en vacker sommardag än att ro fram på den lilla mörka ån och se uppåt på allt det mjuka , gröna , som hakar sig fast vid de barska bergväggarna .
 • Till höger och vänster löpte trånga , meterdjupa , överväxta passager till skyttevärn som var utspridda längs en linje på drygt tvåhundrafemtio meter .
 • Den enda stigen var utmärkt med vita stenar , av vilka somliga var små och andra halvt överväxta med mossa eller ljung .


Ordanalys


  överväxta består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

  Andra har sökt exempelmeningar på:
  Antal sidor:

  28228 st

  Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
  Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

  Vill du synas här?

  ©2021 Ordetsmening.se

  En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
  Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.