överväldigade

Så här används ordet överväldigade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Skam och sorg över att han inte mer var människa överväldigade honom .
  • Jag är djupt rörd över den varma sympati , som strömmar mig till mötes under dessa dagar . » Strax innan det danska kronprinsparet lämnade Stockholm , överbragtes en dess gemensamma tacksamhetsskrivelse , vari det hette : » Vi äro överväldigade av all den hjärtevarma sympati , som kommit oss till del både på vår bröllopsdag och dessförinnan från hela Sverige och nu alldeles särskilt från Stockholms invånare » .


Ordanalys

  • överväldigade med betydelsen överväldigar med innebörden ta överhand över (någon), besegra. överväldigade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överväldigar är t.ex överväldigade, överväldigat, överväldiga.

Grundform (Verb) att överväldiga
Nutidöverväldigar
Dåtidöverväldigade
Supinum har/haft överväldigat
Imperativ överväldiga

överväldigade består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.