övervälde

Så här används ordet övervälde i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Härigenom har förbindelsen mellan Church of England och Österns kyrkor knutits än fastare , liksom Ekumeniska mötet i Stockholm betyder båda dessa kyrkors bestämda engagerande i den katolicitet , som ej vill veta av det romerska primatets övervälde , Den anglikanska högkvrkligheten synes hava blivit mindre optimistisk beträffande en återförening med Rom än förut , att döma av de gensagor , den gamle högkyrklige ledaren lord Halifax rönt .
  • Och där några lockas till sagoromantiska drömmar ser andra bara en fallos , en symbol för manligt övervälde .
  • Sveriges nationaldag firas , för att det var den 6 juni 1523 – i och med Gustav Vasas kröning och upplösningen av Kalmarunionen – som Sverige blev fritt från danskt övervälde och ett självständigt rike igen .


Ordanalys

  • övervälde med betydelsen överväger med innebörden tänka igenom (noga), fundera på. övervälde tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överväger är t.ex övervägde, övervägt, överväg, överväga.
  • övervälde med betydelsen överväger med innebörden vara fler, dominera. övervälde tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överväger är t.ex övervägde, övervägt, överväg, överväga.

Grundform (Verb) att överväga
Nutidöverväger
Dåtidövervägde
Supinum har/haft övervägt
Imperativ överväg

övervälde består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.