övervägande

Så här används ordet övervägande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Efter ett kort övervägande strök han även Henrik Vanger - om patriarken hade haft något med sin brors sondotters försvinnande att göra tillhörde hans agerande de senaste trettiosex åren det psykopatologiska fältet .
  • - Det tror jag inte , sa Ugglan efter allvarligt övervägande .
  • Jag är synnerligen angelägen om att ta alla era krav under noggrant övervägande och dra ifrån så mycket som kan vara rimligt från totalsumman , innan jag ställer mina egna krav .


Ordanalys

  • övervägande med betydelsen övervägande med innebörden huvudsakligen, till största delen. övervägande tillhör ordklassen adv.Olika böjningsformer på övervägande är t.ex .
  • övervägande med betydelsen övervägande med innebörden det att överväga, eftertanke. övervägande tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på övervägande är t.ex övervägandet, överväganden, övervägandena.
  • övervägande med betydelsen överväger med innebörden tänka igenom (noga), fundera på. övervägande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överväger är t.ex övervägde, övervägt, överväg, överväga.

övervägande består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.