överträffats

Så här används ordet överträffats i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • i Leipikvattnet , jämtland , överträffats .
  • De av Statistiska centralbyrån beräknade siffrorna för den slutliga skördens kvantitet och värde visade också , att tidigare årsresultat nästan genomgående hållits och i vissa fall t. o. m . överträffats .
  • Med uppenbar kärlek till forskning och lärdom har Du fullgjort denna uppgift med osviklig skicklighet och med en föredömlig oväld , vari Du överträffats av ingen och i få haft Din like .


Ordanalys

  • överträffats med betydelsen överträffar med innebörden vara bättre än, vara överlägsen. överträffats tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överträffar är t.ex överträffade, överträffat, överträffa.

Grundform (Verb) att överträffa
Nutidöverträffar
Dåtidöverträffade
Supinum har/haft överträffat
Imperativ överträffa

överträffats består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.