överträffa

Så här används ordet överträffa i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Icke nog med att det befunnits livräddande i .sjukdomstillstånd av annan art än pneumoni men beroende på pneumokokker , t. ex. vissa former av hjärnhinneinflammation , sulfapyridin har befunnits verksamt även mot gonokokker och i detta avseende kunna tävla med sulfanilamid , ja kanske överträffa det .
  • " Produktionsoffensiven " försvårades av arbetskraftsbrist och kanske ännu mer av otillräcklig tillgång på investeringskapital , men regimen lovade att inom 10-15 år överträffa " de kapitalistiska länderna " .
  • Som pris erhöll hon ett belopp på 5 000 kronor , vilket var uppsatt till den , som kunde överträffa Jenny Kammersgaards tid .


Ordanalys

  • överträffa med betydelsen överträffar med innebörden vara bättre än, vara överlägsen. överträffa tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överträffar är t.ex överträffade, överträffat, överträffa.

Grundform (Verb) att överträffa
Nutidöverträffar
Dåtidöverträffade
Supinum har/haft överträffat
Imperativ överträffa

överträffa består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.