övertaliga

Så här används ordet övertaliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det är en gammal överenskommelse mellan oss och bönderna i en gård inne på Gotland , att de ska förse oss med foder , ifall det blir snövinter , och till gengäld får de föra bort dem av oss , som blir övertaliga .
  • I varje fall tog försvarsministern sent omsider till orda och förklarade den 29 augusti , att de övertaliga truppförbandens avveckling skulle vara slutförd den 1 januari 1928 .


Ordanalys

  • övertaliga med betydelsen övertalar med innebörden (genom att tala) förmå någon att göra något. övertaliga tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på övertalar är t.ex övertalade, övertalat, övertala.

Grundform (Verb) att övertala
Nutidövertalar
Dåtidövertalade
Supinum har/haft övertalat
Imperativ övertala

övertaliga består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.