översvallande

Så här används ordet översvallande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Berömmet från utländsk press - bortsett från den tyska , som icke kunnat smälta Tysklands nederlag - var också översvallande .
  • När flygarna nådde målet , hälsades de på Melbournes flygfält av över 30,000 människor , vilka voro utom sig av hänförelse och hyllade segrarna på det mest översvallande sätt .
  • I den översvallande mängden av separatutställningar visade de gamla målarkamraterna Eric Hallström och Gideon Börje på var sin utställning , den förre främst i Norrlands- , den senare i Smålandsmotiv , ett konstnärskap i sin fulla mognad .


Ordanalys

  • översvallande med betydelsen översvallande med innebörden överflödande. översvallande tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på översvallande är t.ex .

översvallande består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.