översvämningarna

Så här används ordet översvämningarna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ännu många år efteråt försökte han inbilla sig , att han varit i mycket stor fara under de förfärliga översvämningarna , men den enda fara , han i själva verket varit utsatt för , var under den sista halvtimmen av sin fångenskap , när Ugglan satt på en gren i hans träd och berättade en lång historia om en moster , som han hade haft en gång , som hade lagt ett måsägg av misstag , och historien fortsatte i det oändliga ungefär som den här meningen , tills Nasse , som satt och hörde på och lutade sig ut genom fönstret , helt stilla somnade och långsamt gled allt längre ut genom fönstret mot vattnet , tills han bara hängde kvar i tåspetsarna , då Ugglan lyckligtvis gav till ett rop , som egentligen hörde till historien - det var vad mostern hade sagt - och Nasse vaknade och gjorde en knyck och räddade sig tillbaka igen och sa :
  • 7 juni uppnådde Mälaren vid Stockholm 554 em. I slutet av juni orsakade översvämningarna i Ljusnan , Ljungan m . fl .
  • I Kina åstadkommo översvämningarna i provinsen Chih-li och Honan de största förödelser över ett område större än Dalarne ; minst två millioner människor blevo därvid husvilla .


Ordanalys

översvämningarna består av 16 bokstäver, varav sex vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.