översvämmades

Så här används ordet översvämmades i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det lösgjorda kapitalet sökte sig emellertid endast kortfristiga placeringar och de stora penningcentra översvämmades av dylikt kapital , som ej kunde finna placering .
  • Den förnämsta av dessa baser var Kreta , som formligen översvämmades av brittiska trupper .
  • Han insöp ( förstulet , ty han hade en känsla av något otillbörligt ) hennes ansikte , och han översvämmades av en ljum upphetsning och längtan att få överhopa detta ansikte med ömhet , smeka det och trösta .


Ordanalys

  • översvämmades med betydelsen översvämmar med innebörden täcka med vatten. översvämmades tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på översvämmar är t.ex översvämmade, översvämmat, översvämma.

Grundform (Verb) att översvämma
Nutidöversvämmar
Dåtidöversvämmade
Supinum har/haft översvämmat
Imperativ översvämma

översvämmades består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.