översteprästen

Så här används ordet översteprästen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Mamsell Arrenander kan minna mig om den feta översteprästen , som fäktar mycket med käft och armar ( och med käft , kära hustru , menar jag respekt till sägandes en ovanligt stor trut ! )
  • Härav kommer sig mina varma känslor för Samuel Butler -- åtminstone för den Butler som i The Way of All Flesh berättar om hur tre systrar spelar kort för att avgöra vem av dem som skall gifta sig med den vördade översteprästen .
  • Deras ondska gränsar till komik , särskilt översteprästen Kaifas ( Roland Källström ) , men det fungerar märkligt nog .


Ordanalys

översteprästen består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26616 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26616 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.