överspänt

Så här används ordet överspänt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vid Hässlö utanför Västerås byggdes för flygvapnets räkning en hangar om 110X40 m i två skepp , vartdera överspänt med 10 st. fribärande träbågar om 55 m spännvidd , enligt uppgift de största i sitt slag i världen .
  • Hon undrade om farbror visste att hon ... ja , hon ville icke säga att hon hatade honom , ty ordet föreföll så överspänt , men det var i alla fall ett groll som aldrig kunde utplånas .
  • Kanske försökte han skydda henne på något överspänt västerländskt sätt .


Ordanalys

  • överspänt med betydelsen överspänd med innebörden spänd till det yttersta, nervös. överspänt tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överspänd är t.ex överspänt, överspända.

överspänt består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.