överspända

Så här används ordet överspända i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Under hela dagen hade vi inte fått något varmt att äta , men det hindrade oss inte ; mor och Margot var för trötta och överspända för att äta , far och jag hade för mycket att stå i .
  • Nej , det kan du sätta dig på , svarade fader Längsäll med en vresig styrka , som om det tokiga infallet inte blott varit en nyck hos den överspända flickan .
  • Den överspända flickan rusade omkring i huset , trappa upp och trappa ned , grät och gestikulerade , ropade : Mamma , mamma , jag måste gifta mig-å , så förskräckligt-jag måste gifta mig-


Ordanalys

  • överspända med betydelsen överspänd med innebörden spänd till det yttersta, nervös. överspända tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överspänd är t.ex överspänt, överspända.

överspända består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.