överspänd

Så här används ordet överspänd i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jämsides med realistiskt tecknade detaljer förekom mycken bombasm och oäkta patos i historien om en skärgårdsklockares bildningssträvan och en överspänd lärarinnas amorösa konflikter .
  • Han tänkte : en sån överspänd flickunge-
  • Sanna-Sanna , nittonåringen , var till exempel i jämförelse med sin två år äldre syster en fullkomlig barnunge , därtill en sjuklig barnunge med ständigt överspänd fantasi och konstiga nycker .


Ordanalys

  • överspänd med betydelsen överspänd med innebörden spänd till det yttersta, nervös. överspänd tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överspänd är t.ex överspänt, överspända.

överspänd består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.