överskyggande

Så här används ordet överskyggande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Årets stora , allt överskyggande spörsmål var jordbruksfrågan , om vars annalkande också händelserna hösten 1929 redan hade varslat .
  • Det kunde konstateras att man var på rätt väg : nedgången finns , även om budgeten i förhållande till landets resurser ännu är alltför hög - den närmaste tidens allt överskyggande uppgift för de samhällsbevarande partierna måste bli att öka farten i statens finansiella återupprättande - budgeterna ha blivit reella och hålla , och skuldavbetalningarna ha äntligen börjat .
  • -- För Viv som ung ( han talade alltid om sin mor som Viv , och om sin far som Greg ) var den allt överskyggande händelsen Gregs stormande frieri och hemförande av henne som brud .


Ordanalys

  • överskyggande med betydelsen överskuggar med innebörden få annat att verka mindre viktigt. överskyggande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överskuggar är t.ex överskuggade, överskuggat, överskugga.

Grundform (Verb) att överskugga
Nutidöverskuggar
Dåtidöverskuggade
Supinum har/haft överskuggat
Imperativ överskugga

överskyggande består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.