överskådlig

Så här används ordet överskådlig i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Under överskådlig framtid skulle många redaktörer tveka att publicera en historia med hans byline .
  • Den epidemiska sjukdom , som man inom vårt land snarast skulle kunna hoppas att få bukt på inom överskådlig tid , är difterien .
  • Nu anses för ett flertal av våra näringar goda tider råda samtidigt med att den höjda levnadsstandarden synes för överskådlig framtid vara ett faktum att räkna med .


Ordanalys

  • överskådlig med betydelsen överskådlig med innebörden som man har överblick över, översiktlig, klar och tydlig. överskådlig tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på överskådlig är t.ex överskådligt, överskådliga.

överskådlig består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.