överskådade

Så här används ordet överskådade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Föga blid trädde ortens trotsiga skönhet in i danssalen och överskådade de församlade gästerna .
  • I alla klyftor hade hon planterat skog av små grankvistar , och med två spetsiga stenar hade hon rest Klackberget och Olofshättan , som stodo mittemot varandra på ömse sidor om älven och överskådade hela dalbottnen .
  • Pål Sandell var ingen passionerad spelare ; han var en blaserad sådan -- överskådade ställningen med en blick , var genast färdig med sitt drag och behövde aldrig oroa sig över motspelarens planer , vilka lågo i öppen dag för honom .


Ordanalys

överskådade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.