översittare

Så här används ordet översittare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Min familj består mestadels av rövare , girigbukar , översittare och oduglingar .
  • Jag har ej sett hennes make i staden och undrar ej på , att de vildaste översittare kunde bli hederliga karlar under hennes ledning .
  • Din otäcka jävla översittare , tänkte hon och tuggade , fan vad dum jag har varit som gått med på att bli utflinad i över tjugofem år .


Ordanalys

  • översittare med betydelsen översittare med innebörden person som förtrycker andra. översittare tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på översittare är t.ex översittaren, översittare, översittarna.

Obestämd form översittare
Bestämd form översittaren
Bestämd form, pluralöversittarna

översittare består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.