översinnligt

Så här används ordet översinnligt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den önskan han kände förut att försvara Bengt var någonting nytt och ömtåligt som en späd grodd , nu ser han inom sig något ojämförligt mäktigare , den gamla kärva , åldermogna bondeandan , arvet av alla de gamla , sådant det vuxit i ett ständigt famlande genom dunklet över människors smala väg mellan det ondas osynliga vasen i underjordiskt mörker och det godas eviga ande i översinnligt ljus .
  • Många örnar på den tiden , en mängd blåkråkor , jag tycker fortfarande om blåkråkorna , denna blandning av klumpighet och lysande , ja översinnligt sköna färger .
  • I fallet med ” Lyrisk svit ” blir resultatet stundtals nästan översinnligt sublimt .


Ordanalys

översinnligt består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.