översiktligt

Så här används ordet översiktligt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Wennerströmaffären behandlades bara översiktligt , men hon hade uppenbarligen suttit som åhörare i publiken under någon av rättegångsdagarna .
  • Den ska översiktligt beskriva utvecklingen av statsskulden och dess sammansättning , statsskuldens kostnader under de senaste fem åren samt de huvudsakliga skillnaderna mellan den konsoliderade och okonsoliderade statsskulden .
  • I kapitel 4 redovisas ett antal gräsnamn på ett översiktligt sätt bl.a. för att bilda bakgrund till de följande kapitlen .


Ordanalys

  • översiktligt med betydelsen översikt med innebörden sammanfattning av grunddragen (inom ett ämne). översiktligt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på översikt är t.ex översikten, översikter.

Obestämd form översikter
Bestämd form översikten
Bestämd form, plural

översiktligt består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.