överseende

Så här används ordet överseende i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Min vän log milt överseende .
  • Han var en överseende och förlåtande natur , som sökte förklaringar och psykologiska ursäkter för människors handlande , och som aldrig skulle begripa att världens rovdjur bara förstod ett språk .
  • De döma inte , de förlåta , de ha medlidande med den stackars tjuven , de ha beundran för hans skicklighet , de ha ett leende överseende för hans små fuffens , de äro milda och goda - alla slappa , blöta dygder samlas på denna punkt till en bild av ädelhet att trösta sig med .


Ordanalys

  • överseende med betydelsen överseende med innebörden tålamod, fördrag. överseende tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överseende är t.ex överseendet.

Obestämd form
Bestämd form överseendet
Bestämd form, plural

överseende består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.