överrumpla

Så här används ordet överrumpla i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN Henrik Vanger inledde sin monolog hade den gamle lyckats överrumpla honom .
  • Smaug hade lämnat sin lya smygande tyst , lyft helt stilla och sedan tungt och sakta svävat i väg i mörkret som en vidunderlig kråka , med vinden mot bergets västsida , i hopp att överrumpla något eller någon där och upptäcka utgången till tunneln som tjuven hade använt sig av .
  • I Göteborg sökte samma slags demonstranter överrumpla ett pågående stadsfullmäktigesammanträde och veko endast för batongerna .


Ordanalys

  • överrumpla med betydelsen överrumplar med innebörden ta med överraskning, överraska. överrumpla tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överrumplar är t.ex överrumplade, överrumplat, överrumpla.

Grundform (Verb) att överrumpla
Nutidöverrumplar
Dåtidöverrumplade
Supinum har/haft överrumplat
Imperativ överrumpla

överrumpla består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.