överraskningen

Så här används ordet överraskningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Alla däruppe häpnade så smått över omfånget på överraskningen .
  • Den största överraskningen kom herr van Daan med , klockan ett när han berättade att engelsmännen har landstigit i Tunis , Alger , Casablanca och Oran .
  • Mikael fick en känsla av att allt som skett sedan han klev in i rummet var en regisserad föreställning ; den inledande överraskningen om att han som barn hade träffat Henrik Vanger , bilden på föräldrarna i fotoalbumet och betoningen av att Mikaels pappa och Henrik Vanger hade varit vänner , smickret att den gamle visste vem Mikael Blomkvist var och att han på avstånd hade följt hans karriär genom åren ... alltsammans hade förmodligen en fast kärna av sanning men det var också ganska elementär psykologi .


Ordanalys

  • överraskningen med betydelsen överraskning med innebörden händelse el. sak som överraskar någon. överraskningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överraskning är t.ex överraskningen, överraskningar.
  • överraskningen med betydelsen överraskning med innebörden gåva som väcker glädje. överraskningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överraskning är t.ex överraskningen, överraskningar.

Obestämd form överraskningar
Bestämd form överraskningen
Bestämd form, plural

överraskningen består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.